Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μακαρονόπιτα

Τι κάνεις όταν σου έχουν περισσέψει βρασμένα μακαρόνια στο ψυγείο τα οποία αρνούνται πεισματικά να φάνε οι άντρες της οικογένειας (γιατί έχεις κάνει το λάθος να κυκλοφορησεις πιο αγαπητές σπεσιαλιτέ); Ή όταν δεν έχεις το χρόνο να φτιάξεις μια σάλτσα της προκοπής;
Αυτή η μαμά φτιάχνει μακαρονόπιτα.
Η συνταγή είναι απλή:
Λαδώνεις καλά ένα ταψί και ρίχνεις μέσα τα βρασμένα μακαρόνια (τα δικά μας φαίνονται σκούρα, γιατί είναι ολικής). Τρίβεις γύρω στο μισό κιλό διάφορα τυριά (φέτα, κεφαλοτύρι, ένταμ, όλα κάνουν, αλλά το καλύτερο αποτέλεσμα είναι μισά λευκά και μισά κίτρινα) και τα ανακατεύεις με τα μακαρόνια. Απλώνεις τα μακαρόνια και τα τυριά να καλύψουν όλο το ταψί ομοιόμορφα.


Σε μια λεκανίτσα σπας 2-4 αυγά και τα χτυπάς. (Είδατε βοηθό που έχω;)


Έπειτα, ρίχνεις μισό λίτρο γάλα και πιπέρι. Αλάτι δε χρειάζεται, λόγω των τυριών. Ανακατεύεις καλά και περιχύνεις τα μακαρόνια.


Ψήνεις στους 180-200 βαθμούς 20 ως 30 λεπτά. Το αποτέλεσμα θυμίζει τυρόπιτα στη γεύση. Τα μακαρόνια που περισσεύουν γίνονται κριτσανιστά και τα παιδιά τα χτυπάνε αλύπητα.

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου