Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Νταντά κακοποιούσε νήπιο!

Για κακοποίηση ενός βρέφους 19 μηνών συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες μία 62χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη.Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος είναι δικηγόρος και μάλιστα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μίλησε στο protothema.gr και αποκάλυψε πώς διαπίστωσε ότι η νταντά, που την είχε προτείνει στους γονείς πρόσωπο από το φιλικό τους περιβάλλον τονίζοντας πως έχει πολύ καλές συστάσεις από τις προηγούμενες δουλειές της, κακοποιούσε την κόρη του.

Ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης υποστήριξε ότι πριν από περίπου 1,5 μήνα αντιλήφθηκε αλλαγή στην συμπεριφορά της μικρής κόρης του. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 19 μηνών κοριτσάκι είχε βίαιη συμπεριφορά, χαστούκιζε τον ίδιο, ήταν μονίμως αγέλαστο, δεν κοιμόταν τα βράδια και είχε υπερένταση.

Ο κ. Αντωνιάδης τονίζει επίσης ότι δυσκολευόταν να αλλάξει την πάνα της μικρής του ενώ παρατήρησε πως είχε κάποιες εκδορές ανάμεσα στα ποδαράκια του, που εικάζει ότι ήταν από τα νύχια της 62χρονης Ελληνίδας που θεωρητικά θα έπρεπε να έχει το μωρό υπό την προστασία της...
Έτσι, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος, ρώτησε την νταντά πώς έγιναν οι γρατζουνιές στο σώμα του παιδιού. Εκείνη ισχυρίστηκε ότι τις γρατζουνιές τις προκάλεσε από μόνο του το παιδί επειδή έχει... μακριά νύχια.

Ενώ όπως παραδέχεται ο δικηγόρος την πρώτη φορά πίστεψε όσα του είπε η νταντά, δεν συνέβη το ίδιο όταν η κόρη του είχε ξανά ανάλογες γρατζουνιές κάτω από την περιοχή των ματιών! Ο κ. Αντωνιάδης εξηγεί πως αυτή τη φορά προσπάθησε να λύσει το μυστήριο μόνος του ρωτώντας το ίδιο του το παιδί. Τότε το 19 μηνών κοριτσάκι άρχισε να τσιμπάει το μάγουλό του και να τραβάει το αυτί του, ουρλιάζοντας παράλληλα.

Έπειτα από την αντίδρασή αυτή, αποφάσισε να καταγράψει τη γυναίκα με κινητό τηλέφωνο.
Ο κ. Αντωνιάδης δηλώνει πως έχει στα χέρια του μία ηχογράφηση 2 ωρών και 30 λεπτών όπου μεταξύ άλλων η 62χρονη φέρεται να βωμολοχεί απέναντι στο παιδί.

Συγκεκριμένα ο πατέρας ομολογεί πως η νταντά ακούγεται να λέει: «βρ@@μα πάρε την πιπίλα από εδώ» και «πάρε τον πο@@λο», ενώ ο ήχος της τηλεόρασης ήταν στην διαπασών.

Έτσι ο ίδιος έκανε μήνυση στην νταντά και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου την συνέλαβαν επ' αυτοφόρω στο σπίτι της οικογένειας.
Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει στα χέρια την έκθεση του ιατροδικαστή την οποία και θα καταθέσει στην εισαγγελία.

Η γυναίκα έμεινα για μία ημέρα στο κρατητήριο και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη οπότε και προέβη σε μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά του κ. Αντωνιάδη, ο οποίος οδηγήθηκε στο τμήμα όπου και παρέμεινε και εκείνος για μία ημέρα! Όπως δηλώνει ο ίδιος πέρασε από μία απίστευτη ταλαιπωρία και η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Από εδώ.  Εικόνα από εδώ.


Τελικά ποιον να εμπιστευτείς να σου φυλάξει το παιδί; Το θέμα αυτό είναι τεράστιο και τόσο οξύ που θα επανέλθω. 
Ποιά είναι η δική σας εμπειρία με νταντάδες και βρεφονηπιακούς σταθμούς;
Αν έχετε κάποια ιστορία που πιστεύετε πως αξίζει ν' ακουστεί, μη διστάσετε να μας την πείτε για να τη μάθουμε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου