Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Πώς μασκαρευτήκαμε τσάμπα


Μπήκαν οι Απόκριες και τα παιδιά, όπως είναι φυσικό, έχουν ενθουσιαστεί.
Μετά αρχίζουν τα ζόρικα "Θέλω να ντυθώ αυτό, θέλω να ντυθώ εκείνο."
Είναι κι εκείνα τα άτιμα τα φυλλάδια που κυκλοφορούν, που τους ανοίγουν την όρεξη.
Φέτος τους το ξέκοψα: "Έχετε τις περσινές σας στολές, σας κάνουν ακόμη. Αν θέλετε τις φοράτε, αν δε θέλετε, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να ντυθείτε."
"Τι τρόποι μαμά;"
"Θυμάστε το πάρτι μεταμφιέσεων που κάναμε πέρυσι;"
"Ω, ναι!"
"Άντε λοιπόν, μόλις τελειώσετε τα μαθήματά σας, ανοίξτε τις ντουλάπες."

Περιττό να σας πω πως τα μαθήματα τελείωσαν σε χρόνο ρεκόρ κι έπειτα από λίγο το σπίτι έμοιαζε βομβαρδισμένο. Αλλά χαλάλι, περάσαμε τέλεια. Αν εξαιρέσουμε το μάζεμα (που συνοδεύτηκε από την απαραίτητη γκρίνια) το μόνο πρόβλημα που έχουμε τώρα είναι ποια απ' όλες τις στολές θα διαλέξουμε για το πάρτι του σχολείου. Και είναι όλες δωρεάν, με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι.
Σας παρουσιάζω μερικές μόνο από τις ιδέες μας:

Κλαρκ Κέντ: Εύκολο, αν έχετε ένα μπλουζάκι με το σήμα του σούπερμαν. Ένα πουκάμισο, παλιά γυαλιά και μια γραβάτα συμπληρώνουν το σύνολο.


Αναρχικός: με ξάφνιασε λίγο ο μεγάλος μου, αλλά το χαρτί κουζίνας στο μπουκάλι με κέρδισε...


Πειρατές: μπαμπάς και γιός ρήμαξαν τα φουλάρια της μαμάς. Όσο για σπαθιά, υπάρχει μια ολόκληρη κούτα από δαύτα σπίτι μας...


Μπυροκοιλιάς: ο μπαμπάς εξαμερικάνισε την εκδοχή φορώντας το καπέλο ανάποδα. Κάτω από το μπλουζάκι κρύβεται ένα μαξιλάρι του καναπέ. Βάψτε τη μύτη κόκκινη με λίγο κραγιόν.


Αμερικανάκι, με πολύ απλά υλικά.Διαρρήκτες. Χρειάζεστε ριγέ μπλούζα, κάποιο είδος μάσκας, γάντια κι ένα σακκούλι για τα κλοπιμαία.


Πράκτορες: Μαύρο γυαλί, πουκάμισο, γραβάτα και πολύ στιλ. Εδώ συνεργάζονται με τον μπάτμαν (η περσινή στολή που λέγαμε).


Τρελλός επιστήμονας. Άσπρη ρόμπα εργαστηρίου, γυαλιά, και πλαστικοί δοκιμαστικοί σωλήνες από κάποιο σετ χημείας. Το ανακατωμένο μαλλί είναι απαραίτητο....


Γάλλος ζωγράφος: Λιτή μαύρη εμφάνιση με μπερεδάκι και φουλάρι. Η παλέττα από παιδικό σετ νερομπογιές. Το ίδιο και το πινέλο.

Χίπης/χίπησσα: παντελόνι καμπάνα, λουλουδάτο πουκάμισο ή μπλούζα, χαϊμαλιά, ταγάρι και το σήμα της ειρήνης.

Σκεφτήκαμε κι άλλες μεταμφιέσεις τις οποίες δε φωτογραφίσαμε (πάνω στον ενθουσιασμό μας) ή οι φωτογραφίες δε βλέπονται.
Άλλες ιδέες έμειναν απραγματοποίητες γιατί δεν είχαμε τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Πάντως η κούτα με τ' αποκριάτικα βρήκε μια θέση στο σαλόνι για να ντυνόμαστε κάθε βράδυ, μετά τα διαβάσματά μας και τα παιδιά πήγαν για ύπνο σχεδιάζοντας τις στολές που θα σκαρώσουν αύριο.

Ντυθείτε τσάμπα φέτος - γυμνάστε τη φαντασία των παιδιών, μάθετέ τα ν' αξιοποιούν το κάθε τι κι αποφύγετε να ξοδευτείτε γι αυτές τις κακοραμμένες και πανομοιότυπες στολές του εμπορίου!

Εσείς τι θα ντυθείτε φέτος;

___________________________
Ενημέρωση 2018: Στο δίκτυο βρήκαμε και πολλές άλλες ιδέες που δεν είχαμε σκεφτεί. Τις μάζεψα όλες εδώ για μελλοντική χρήση. Καλά μασκαρέματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου