Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ντυθείτε αποκριάτικα χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ

Νωρίς αρχίζει φέτος η Αποκριά, η αγαπημένη γιορτή των παιδιών!
Ίσως να θυμάστε το περσινό μου άρθρο για το πώς αυτοσχεδιάσαμε τις αποκριάτικες στολές μας, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ.
Φέτος σκοπεύω να κάνω το ίδιο.
Σας παρουσιάζω λοιπόν μερικές ιδέες που σκεφτήκαμε, ακούσαμε ή βρήκαμε στο δίκτυο και που σκεφτόμασε από πέρυσι πώς θα πραγματοποιήσουμε με πράγματα που έχουμε στο σπίτι.

Αρχίζουμε με μια φανταστική ιδέα του Παιδιάτρου Νίκου Βαράκη, απλή, εύκολη, που ούτε καν μου είχε περάσει απ' το μυαλό (πηγή):


Ένα καρό πουκάμισο προσφέρεται και για άλλες αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις, όπως ο

ξυλοκόπος (πηγή εικόνας και οδηγίες για την αστεία γενειάδα) ή ο...


...κηπουρός (πηγή εικόνας).



Εύκολη είναι επίσης και η κλασσική στολή καουμπόυ καουμπόισσα). Φυσικά θα χρειαστείτε το καπέλο. (πηγή εικόνας)



Τα μαύρα ρούχα (που βρίσκονται σε κάθε ελληνικό σπίτι) μπορούν να γίνουν βάση για πολλά σύνολα:

Μάγος/μάγισσα (χρειάζεστε μόνο μια σκούπα κι ένα μυτερό καπέλο - πηγή εικόνας)



Νύχτα, με αυτοκόλλητα αστέρια πάνω στα ρούχα (έτσι είχα ντυθεί μια φορά τα φοιτητικά μου χρόνια. Σήμερα είναι πιο εύκολο με ασημί κολλητική ταινία.) (πηγή εικόνας)


Δύτης, με μπουκάλια βαμμένα με σπρέι και κολλημένα με μονωτική ταινία. Για αναπνευστήρα, μια πιπίλα (!) συνδεδεμένη με τα μπουκάλια με πλαστικό σωλήνα ή κορδόνι. Το είδαμε πρόπερσι σ' ένα πάρτι (πηγή εικόνας).



To πάτωμα του σινεμά, μια ιδέα που βρήκα στο δίκτυο (πηγή).



Σταρ του Βωβού: με ασπρόμαυρο κοστούμι ή φόρεμα τσάρλεστον και άσπρο μεϊκάπ στο δέρμα.Αν έχετε κέφι τυπώνετε και μια από τις επεξηγηματικές καρτέλες με γράμματα της εποχής (πηγή).


Γάτα: Εκτός από τα μαύρα που λέγαμε, το μόνο που χρειάζεται είναι μια στέκα με αυτάκια, μια ουρά και λίγο μολύβι στο πρόσωπο! (πηγή εικόνας)

Με λίγο διαφορετικά αυτιά, μπορείτε να γίνετε Μίκυ Μάους (πηγή εικόνας και οδηγίες).



Εναλλακτικά, φορέστε γκρίζα, για να γίνετε γκρίζο ποντικάκι (πηγή εικόνας).



Αν έχετε αρκετά λεοπάρ στη ντουλάπα σας, συνδυάστε τα για να ντυθείτε λεοπάρδαλη ή τίγρη (πηγή εικόνας).



Η Μαίρη Πόπινς είναι εύκολη στολή αν έχετε μια μακρυά φούστα και μποτίνια. Θα χρειαστείτε ένα κόκκινο παπιγιόν, ομπρέλα και τσάντα. (πηγή)


Το σύννεφο χρειάζεται απλά ένα καπέλο τυλιγμένο με γκρίζο τούλι. Θα ήταν καλό να το συνδυάσετε με γκρίζα ρούχα, αν έχετε. Προαιρετικά μπορείτε να κρεμάσετε από το καπέλο λεπτή πετονιά με διαφανείς χάντρες που θα παίζουν το ρόλο της βροχής. (πηγή)



Η βροχή, είναι περίπου το ίδιο. Απλά, αντί για καπέλο, χρησιμοποιήστε μια ομπρέλα. Αν πιάνουν τα χέρια σας, βάλτε μέσα μερικά λεντάκια (led lights) τάχα μου αστραπόβροντα. (πηγή)



Τουρίστας. Είναι τόσο απλό - καπέλο, γυαλιά, φωτογραφική μηχανή ή σέλφι στικ, χάρτης. To πέδιλο με κάλτσα δίνει άλλον αέρα στο σύνολο! (πηγή)


 
Σπα: μπουρνούζι, πετσέτα στο κεφάλι και μάσκα στο πρόσωπο - έτοιμο! (πηγή)


Νοικοκυρά/Κατίνα: μπικουτί στο κεφάλι, ρόμπα ή ποδιά, γάντια κουζίνας ή σκούπα. (πηγή) Για μια πιο άγρια εκδοχή πάρτε μαζί σας και τον πλάστη!


Χταπόδι. Εντάξει, αυτή δεν είναι και η πιο φτηνή εκδοχή, καθώς χρειάζεται τέσσερα ζευγάρια κολάν, αλλά έχει απίστευτη πλάκα! (πηγή)


Κάκτος, με πράσινα ρούχα και κίτρινο μαλλί πλεξίματος. (πηγή)



Τρομοκράτης/τρομοκράτισσα: καθόλου πολιτικώς ορθή στολή, με μαντίλα στο κεφάλι, πακέτα δεμένα με κολλητική ταινία και καλώδιο με πυροκροτητή (πηγή)



Πολύ εύκολα επίσης γίνονται κι άλλες στολές: Νίντζα (μαύρα ρούχα, ένα μαύρο μπλουζάκι για κουκούλα και δυο πλαστικά σπαθιά), Ντετέκτιβ (καπαρντίνα, καπέλο, μεγεθυντικός φακός), Μαφιόζος (κοστούμι, μαύρο γυαλί, όπλο), Καλοκαίρι (καλοκαιρινά ρούχα και ψάθινο καπέλο με στάχυα), Φθινόπωρο (καφέ-πορτοκαλί ρούχα με κίτρινα φύλλα από χαρτόνι), Άνοιξη (λουλουδάτα ρούχα και στεφάνι από λουλούδια), ζητιάνος (φτωχικά ρούχα και πινακίδα από χαρτόνι), παππούς-γιαγιά (παλιομοδίτικα ρούχα, μπαστούνι, γυαλιά, περούκα ή μουστάκι), αρχαίος έλληνας/ελληνίδα με λευκό σεντόνι, φάντασμα, πάλι με λευκά σεντόνια, Υπνοβάτης (νυχτικό και ανάλογη στάση), κυνηγός ή στρατιωτικός (με περισσέματα από το στρατό), γιατρός/νοσοκόμα (λευκή μπλούζα, στηθοσκόπιο), Χειρούργος (πράσινο συνολάκι, μάσκα, ποδονάρια), μάγειρας (σκούφος, ποδιά, κουτάλα), ταχυδακτυλουργός (κοστούμι, καπέλο, ραβδί και λούτρινο κουνελάκι), οικοδόμος/μάστορας (κράνος, μυστρί ή άλλο εργαλείο), Μπέμπης/μπέμπα (παστέλ ρουχαλάκια, σαλιάρα, πιπίλα) και πολλές-πολλές άλλες!

Καλά να περάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου