Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Μετεγγραφή σε νέο σχολείο

Αυτό τον καιρό ζούμε έναν μικρό εφιάλτη. Θέλουμε να γράψουμε το παιδί της κουμπάρας μου (που μετακόμισε από την Κρήτη) στο σχολείο της γειτονιάς και η μετεγγραφή δε γίνεται.
Θεωρητικά θα έπρεπε να είναι εύκολο: πηγαίνεις τα χαρτιά του παιδιού στο νέο σχολείο, μαζί μ' ένα αποδεικτικό κατοικίας (το συμβόλαιο ενοικίασης αφού δεν έχει έρθει ακόμη λογαριασμός ΔΕΚΟ) και τέρμα, σωστά;

Λάθος!

Γιατί για να γραφεί το παιδί στο νέο σχολείο, πρέπει εσύ να έχεις ήδη κάνει αίτηση στο παλιό.
Αφού την κάνεις, ο  διευθυντής/-τρια πρέπει να επικοινωνήσει με τη διευθύντρια/-τή του νέου σχολείου και -αφού συνεννοηθούν οι δυο τους- γίνεται η μετεγγραφή.
Τι γίνεται όμως όταν και οι δύο ισχυρίζονται φόρτο εργασίας και πετά ο ένας το μπαλάκι στον άλλο λέγοντας "ας με πάρει"; Το ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε όχι μόνο το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς αλλά και τι πρέπει να κάνουν οι διευθυντές/-τριες.

Τις παραθέτουμε λοιπόν για να ξεμπλέξετε όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται. Καλή επιτυχία!

Oδηγίες για μετεγγραφή σε άλλο σχολείο:
1) Αρχικά, πρέπει να πληρείτε τις προϋποθέσεις για μετεγγραφή. Η μετακόμιση είναι ένας μόνος λόγος. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι, που μπορείτε να τους βρείτε σ' αυτό το έγγραφο PDF (ας είναι καλά το 7ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς!)

2) Αν τις πληρείτε, πρέπει να συμπληρώσετε αίτηση προς το διευθυντή του παλιού σχολείου, να επιτρέψει τη μετεγγραφή. Αν η ιστοσελίδα του Υπουργείου περιέχει οδηγίες προς γονείς και δείγμα αίτησης για συμπλήρωση, δεν κατόρθωσα να τα βρω. Φτιάξαμε λοιπόν το δικό μας πρότυπο αίτησης μετεγγραφής, που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ελεύθερα.

3) Αφού κάνετε την αίτηση, ο διευθυντής/-τρια πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ για να γίνει η μετεγγραφή του μαθητή στο νέο σχολείο.

4) Σε όλο αυτό το διάστημα, μην παραλείπετε να ενοχλείτε και τους δύο διευθυντές τηλεφωνικά κάθε μέρα!

Αυτά, επειδή οι υπολογιστές θα διευκόλυναν τον πολίτη, πατάσσοντας τη γραφειοκρατία!

__________________
Πηγή εικόνας: Δημοτικό σχολείο Αγκαθιάς-Κυψέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου