Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Τό 'σκασε από το νηπιαγωγείο!

Ένα 4χρονο παιδάκι το έσκασε από το σχολείο. Η νηπιαγωγός συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. 

Αυτοί που έπρεπε να συλληφθούν είναι ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας εδώ και δεκαετίες. Γιατί;


Γιατί κάθε νηπιαγωγός έχει υπό την ευθύνη της 25 παιδιά! Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε πέντε. Είκοσι πέντε! Χρόνια λέμε ότι ένα τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να συμβεί και ευτυχώς που δεν έπαθε τίποτα το παιδάκι.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ένα άτομο, μόνο του, να προσέχει τόσα παιδιά. Δεν μπορεί να τους παρέχει καν σωστή φύλαξη. Εσείς θα μπορούσατε; Με 25 κουτσούβελα;

Αν έχετε παιδιά, ξέρετε πως μια στιγμή να γυρίσεις την πλάτη σου, έχουν προλάβει την πιο απίθανη ζαβολιά. Όλες/οι οι νηπιαγωγοί είναι ηρωίδες και ήρωες που με τέτοιες συνθήκες καταφέρνουν και παιδαγωγικό έργο.

Κάθε νηπιαγωγός έχει 25 ολοζώντανα, δραστήρια παιδάκια. Αν ένα από αυτά να θέλει σκούπισμα η μυτούλα του, δύο να καβγαδίσουν, ένα να θέλει να του δέσεις το κορδόνι... πώς θα παρακολουθείς τα υπόλοιπα; Γι αυτό το ζαβολιάρικο μικρό πρόλαβε και το έσκασε.

Και κάτι ακόμη που κανείς φωστήρας του υπουργείου δε φαίνεται να έχει σκεφτεί: τι θα γίνει αν ο/η νηπιαγωγός πάθει κάτι; Π.χ. αν λιποθυμήσει; Τι θα κάνουν τα νηπιάκια; Θα βγάλουν το κινητό τους να καλέσουν ΕΚΑΒ; Ή θα πάθουν σοκ και θ' αρχίσουν να κλαίνε απελπισμένα;

Στις μικρές ηλικίες δεν νοείται εκπαιδευτικός χωρίς υποστήριξη. Βοηθός εκπαιδευτικού τώρα -τι λέω;- χτες!
Και μικρότερα τμήματα.
Όλοι συμφωνούν ότι οι μικρές ηλικίες είναι οι πιο κρίσιμες για την ανάπτυξη των παιδιών. Πώς είναι δυνατόν να διαπαιδαγωγήσει σωστά ένας άνθρωπος που πρέπει να μοιράσει την προσοχή του στα 25; Αυτό που ήταν καλό τη δεκαετία του 60, τώρα πια δεν είναι αρκετό.

Γύρω στα 10 παιδιά ανά εκπαιδευτικό είναι αρκετά.

(Για τη σύλληψη της δασκάλας μπροστά στα νηπιάκια, δεν θα σχολιάσω τι τραύματα μπορεί να προκάλεσε στα παιδιά. Λες και δεν μπορούσε να γίνει μετά το σχόλασμα.)

Πηγή εικόνας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου