Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Εύκολη, κολασμένη σοκολατόπιτα

Πρέπει να είναι μαγική, αλλιώς δεν εξηγείται: μόλις τη βγάλω απ' το ταψί εξαφανίζεται! Τα παιδιά τη λατρεύουν τόσο, που ο μεγάλος μου τη ζήτησε στα γενέθλιά του αντί για τούρτα.
Μ' αυτή τη δόση βγαίνουν δύο μικρά ταψιά σε μέγεθος γαλακτομπούρεκου. Τα φτιάχνουμε όποτε πάμε επίσκεψη: το πρώτο γίνεται ανάρπαστο όπου πάμε, ενώ το δεύτερο περιμένει στο σπίτι την επίθεση της επόμενης μέρας. Φυσικά τίποτα δε σας εμποδίζει να φτιάξετε ένα μεγαλύτερο ταψί και να το καταναλώσετε στο σπίτι, με φίλους ή χωρίς.
 


Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Διπλοσοκολατένια σοκολατόπιτα
Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 5-10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-30 λεπτά
Πανεύκολη συνταγή

Υλικά
¾         φλιτζανιού αλεύρι
¾         φλιτζανιού κακάο
2          κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¾         φλιτζανιού βούτυρο
3          αυγά
1,5       φλιτζάνι ζάχαρη

1          κουταλιά σούπας κονιάκ


¾         φλιτζανιού κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας

Σκεύη
2 μπωλ, χτυπητήρι αυγών, ταψάκι (ή ταψάκια), λαδόχαρτο, πινέλο για το άλειμμα του ταψιού, κόσκινο ή σουρωτήρι.

Προετοιμασία 
 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 ⁰C. Αλείφετε το ταψάκι με λάδι ή βούτυρο και στρώνετε τον πάτο με λαδόχαρτο. Λαδώνετε και το χαρτί και τα τοιχώματα του ταψιού καλά.

 

Μετράτε τα υλικά και τα συγκεντρώνετε κοντά σας.
Κοσκινίζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί με το κακάο, για να διαλυθούν οι
βόλοι.


Παίρνετε λίγο από αυτό το μείγμα και πασπαλίζετε το λαδωμένο ταψί (ή ταψάκια). Τινάζετε το υπόλοιπο στη λεκάνη και τ’ αφήνετε στην άκρη.

Λιώνετε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σημείωση: Μπορείτε να λιώσετε το βούτυρο σε μπρίκι ή κατσαρόλα, αλλά προτιμώ να το κάνω στο ίδιο μεταλικό μπωλ που θα ανακατέψω τα υλικά, για να γλιτώνω τα πολλά σκεύη για πλύσιμο.


Μόλις λιώσει το βούτυρο, το αποσύρετε από τη φωτιά. Σπάτε μέσα τ’ αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε αυγό.

  
Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε λίγο ακόμη.

 
 Προσθέτετε το μείγμα του κακάο κι ανακατεύετε.


Τελευταία ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας.


Θα πρέπει να έχετε έναν πηχτό χυλό – μην ανακατέψτε πάρα πολύ, γιατί η πίτα σας θα βγει σφιχτή.
Απλώνετε το χυλό στα ταψάκια και ψήνετε γύρω στα 20-30 λεπτά, ή ώσπου ένα μαχαίρι βυθισμένο στο κέντρο της πίτας να βγαίνει καθαρό (αν βγει αλειμμένο με σοκολάτα, θυμηθείτε ότι υπάρχουν σοκολατάκια στη ζύμη και δοκιμάστε λίγο παραπέρα).



Αυτή η σοκολατόπιτα είναι απολύτως αμαρτωλή από μόνη της, αλλά με παγωτό και γλάσο σοκολάτας από πάνω, είναι απολύτως κολασμένη. Προσοχή: μάλλον θα χρειαστεί να διπλασιάσετε τη δόση, γιατί όλοι θέλουν δεύτερο κομμάτι!
Για το γλάσο: μια πλάκα κουβερτούρας & μισό κουτάκι κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε την κρέμα σ' ένα κατσαρολάκι και σπάτε τη σοκολάτα μέσα. Βάζετε το κατσαρόλι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Εναλλακτικά, ρίχνετε την κρέμα ζεστή πάνω στη σοκολάτα.
Όταν το μείγμα είναι απόλυτα λείο, το ρίχνετε στην πίτα και στρώνετε με μια σπάτουλα. Το αφήνετε να κρυώσει και να γίνει πηχτό.
Καλή επιτυχία!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου